Smart Farming
Connecting Agri & Food werkt samen met ICT-bedrijven om applicaties voor precision livestock farming te ontwikkelen. Onze focus ligt daarbij op het omzetten van big data naar de juiste informatie om gericht actie te kunnen ondernemen.
Slimme varkensketen
Het streven naar kwaliteitsverhoging geeft impulsen aan intensievere coördinatie en samenwerking tussen ondernemingen in de agroketens. Dit beidt ook perspectieven voor het creëren en toepassen van nieuwe, technische mogelijkheden.
Gebiedsgerichte aanpak stikstof
Connecting Agri & Food heeft in opdracht van de provincie Limburg onderzocht of er economische ontwikkeling gerealiseerd kan worden in drie Limburgse gebieden onder de geldende stikstofregels, zoals uitgesproken door de Raad van State op 29 mei 2019.
Boer en burger (vergunningen)
Voor veehouderijbedrijven kijken we naar een andere manier om afspraken vast te leggen over het voeren van een veehouderij, op basis van een zogenoemde maatschappelijke overeenkomst.
Geurmetingen en analyse
Connecting Agri & Food heeft in een pilot onderzocht of met sensoren de prestatie van een bedrijf te meten is wat betreft emissie van geur. De provincie Noord-Brabant heeft daartoe opdracht gegeven. Op basis van de resultaten gaat de provincie door met de verdere ontwikkeling van het gebruik van sensormetingen.
Ammoniak en stikstof
Connecting Agri & Food heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het opbouwen van expertise om de omgevingskwaliteit betrouwbaar en nauwkeurig in kaart te kunnen brengen.
Nevedi cijfers mengvoerbranche
Connecting Agri&Food ondersteunt de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie Nevedi bij het opstellen van kwartaal- en jaarstatisitieken over de Nederlandse mengvoederbranche.
Big data en dierherkenning
De beschikbare big data in de varkenshouderij zetten we om in praktische toepassingen op het varkensbedrijf en in de keten.
Economiemodule
Het stalklimaat binnen een varkenshouderij is van invloed op tal van parameters in de keten. Zo zijn technische resultaten als groei en voerconversie niet vaststaand, en is het goed om te kunnen anticiperen op deze resultaten.
Stof en endotoxinen in pluimveehouderij
Het project BEL AIR heeft als doel endotoxine- emissies in en rondom pluimveehouderijen met behulp van innovatieve technologieën te verminderen.