Ga naar de inhoud

Ons werk

Connecting Agri&Food werkt aan meer efficiëntie en sturing op kwaliteit in de veehouderijketen. Dat doet ze door partijen bij elkaar te brengen en door het uitvoeren van beleids- en onderzoeksanalyses. In overleg met de verschillende opdrachtgevers, van overheden tot partijen in toelevering, productie, verwerking en afzet, zetten wij onze kennis op topniveau in.

Maak kennis met onze projecten.

Smart Farming
Connecting Agri & Food werkt samen met ICT-bedrijven om applicaties voor precision livestock farming te ontwikkelen.
Beleid
Connecting Agri & Food brengt de verwachte effecten van alternatieve beleidsmaatregelen in beeld.
Markt en Keten
Wij benutten onze kennis van wat consumenten en afnemers belangrijk vinden in verschillende projecten.

Recente projecten

Studie over de aanpassingsstrategieën van de keten van de suikervoorziening, na het einde van de suikerquota

Connecting Agri & Food heeft een bijdrage geleverd

Kwaliteit berenvlees

In de traditionele uitbetalingsschema’s van Nederlandse slachterijen worden varkens met een dikke speklaag gekort.

Haalbaarheidsstudie Proeftuin – Proeflocatie Agro As de Peel

Agro As de Peel is een gebiedssamenwerking in de gemeenten Boekel, Mill & St. Hubert, Sint Anthonis, Landerd en Uden.

Onze missie is om, op basis van wetenschappelijke inzichten en praktijkkennis, te komen tot betere prestaties van de voedselketen. Dat kan door gelijktijdig aandacht te geven aan het inkomen, het milieu, dierenwelzijn en gezondheid in de verschillende schakels van de keten. We creëren, onderbouwen en toetsen innovatieve oplossingen voor de agri- en foodsector. We fungeren als onafhankelijke bruggenbouwer tussen de verschillende partijen in de keten, van consument tot producent. We bieden inzicht en overzicht van trends-  en ontwikkelingen in markt en maatschappij.

Connecting Agri- en Food streeft naar een goede toekomst voor veehouderijketens die werken met oog voor de markt en het gezicht naar de samenleving. Om dat te bereiken moeten alle schakels in de voedselketen vraaggericht werken, hun activiteiten op elkaar afstemmen en informatie delen.