Handvaten concepten kip en varkensvlees
Een steeds groter deel van kip- en varkensvlees wordt in een concept verkocht. Om het draagvlak van de agrisector te vergroten in de samenleving, is het belangrijk transparant te zijn over waar het vlees vandaan komt.
Duurzame en innovatieve ‘stal van de toekomst’
Voor een grote retailer heeft Connecting Agri & Food, samen met de Limburgse Land- en Tuinbouworganisatie, een retail propositie uitgewerkt voor de ontwikkeling van een duurzame en innovatieve stal.
Marktonderzoek Beter Leven Keurmerk Dierenbescherming
In opdracht van De Dierenbescherming heeft Connecting Agri & Food verschillende marktonderzoeken verricht.
Ketenconcepten opzetten
Om verlies van grondstoffen zoveel mogelijk te voorkomen, werkt Connecting Agri & Food ook aan projecten op gebied van circulaire economie. We rekenen aan reststromen en hergebruik van grondstoffen (kringlopen), en brengen de CO2-uitstoot van de varkenshouderij daarbij in kaart.
Eerlijke en stabiele prijssystemen
We hebben economische gegevens geanalyseerd voor het doorberekenen van duurzaamheid in de productieketen, om te komen tot een maatschappelijke winkelprijs voor vleesproducten met het Beter Leven Keurmerk, in opdracht van De Dierenbescherming.
Ontwikkel- en expertisecentrum Duurzame Eiwitten
Connecting Agri & Food onderzoekt, in samenwerking met voorlopers in de voedselketen, het opzetten van een expertisecentrum voor Duurzame Eiwitten om bedrijven samen te kunnen brengen.
Benchmark internationale keurmerken varkensvlees
Connecting Agri & Food heeft een benchmark uitgevoerd van alle beschikbare keurmerken voor varkensvlees, naar aanleiding van de Boer-tot-Bordstrategie die de Europese Commissie lanceerde in mei 2020.
Gebiedsgerichte aanpak stikstof
Connecting Agri & Food heeft in opdracht van de provincie Limburg onderzocht of er economische ontwikkeling gerealiseerd kan worden in drie Limburgse gebieden onder de geldende stikstofregels, zoals uitgesproken door de Raad van State op 29 mei 2019.
Boer en burger (vergunningen)
Voor veehouderijbedrijven kijken we naar een andere manier om afspraken vast te leggen over het voeren van een veehouderij, op basis van een zogenoemde maatschappelijke overeenkomst.
Geurmetingen en analyse
Connecting Agri & Food heeft in een pilot onderzocht of met sensoren de prestatie van een bedrijf te meten is wat betreft emissie van geur. De provincie Noord-Brabant heeft daartoe opdracht gegeven. Op basis van de resultaten gaat de provincie door met de verdere ontwikkeling van het gebruik van sensormetingen.
Ammoniak en stikstof
Connecting Agri & Food heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het opbouwen van expertise om de omgevingskwaliteit betrouwbaar en nauwkeurig in kaart te kunnen brengen.
Nevedi cijfers mengvoerbranche
Connecting Agri&Food ondersteunt de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie Nevedi bij het opstellen van kwartaal- en jaarstatisitieken over de Nederlandse mengvoederbranche.