Ga naar de inhoud
Home » Blog » Linda de Bie nieuwe directeur Connecting Agri & Food

Linda de Bie nieuwe directeur Connecting Agri & Food

  • Beleid

Linda de Bie nieuwe directeur Connecting Agri & Food

Linda de Bie wordt per 1 december 2023 directeur van adviesbureau Connecting Agri & Food. Zij volgt hiermee Gé Backus op, die sinds de oprichting in 2012 directeur is. Na zijn jarenlange inzet draagt hij met genoegen het stokje over. Zijn opvolger Linda de Bie is zeer ervaren in de wereld van agri & food.   

Linda de Bie heeft de afgelopen jaren in diverse functies ruime managementervaring opgebouwd in advies- en projectenorganisaties zoals Agrifirm Exlan en ZLTO. Ook inhoudelijk heeft zij zich ingezet op het snijvlak van agrarisch beleid en innovatie en dit weten om te zetten in ketensamenwerkingen bij deze organisaties en bij WUR. “Impact hebben op de duurzame ontwikkeling van agrofoodketens op basis van feiten én economische haalbaarheid is mijn belangrijkste drijfveer. De missie van Connecting Agri & Food om wetenschap, beleid en praktijk met elkaar te verbinden sluit hier naadloos op aan en ik ben verheugd om met het team en diverse partijen te gaan samenwerken”, aldus Linda over haar nieuwe uitdaging. Zij gaat bijdragen aan de verdere doorontwikkeling van Connecting Agri & Food als belangrijke adviesorganisatie op het gebied van agrifood voor zowel publieke, als private partijen.

Marktpositie uitbouwen
Gé Backus, de huidige directeur van Connecting Agri & Food: “Wij verwachten dat Linda de Bie bij uitstek geschikt is om de marktpositie van Connecting Agri & Food verder uit te bouwen. Wij zijn dan ook blij dat zij met haar ambitie en ervaring hiermee aan de slag gaat.” Gé Backus is al geruime tijd een autoriteit in de agrifood-keten. Met zijn economische en sectorkennis wordt hij veelvuldig gevraagd om objectief naar complexe uitdagingen te kijken. Zijn analytische blik en vermogen om het eenvoudig uit te leggen maakt dat hij ook veelvuldig internationaal als spreker wordt gevraagd.  

Gezonde sector met toekomstperspectief
Connecting Agri & Food is actief op het gebied van Smart farming, Markt & keten en Beleid. Vanuit Smart farming realiseert Connecting Agri & Food realtime metingen in stallen en dragen zij bij aan het ontwikkelen van doelvoorschriften in de veehouderij. Daarnaast is Connecting Agri & Food de onafhankelijke partij die zicht heeft op de agrifood-keten en op basis van wetenschappelijk onderzoek ketenpartijen en overheden inzicht geeft en adviseert. 

“Juist die agrifoodketenkennis zie ik als meerwaarde om verder te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor een gezonde sector met toekomstperspectief”, voegt de nieuwe directeur Linda de Bie toe.   

Nieuwe rol
Met het in dienst treden van Linda gaat Gé Backus een andere rol binnen Connecting Agri & Food vervullen. Hij gaat zich richten op innovatieve projecten voor overheden, brancheorganisaties en bedrijven binnen de speerpunten Beleid, Smart farming en Markt & Keten.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met onze specialisten. 

Gé Backus

Senior Specialist

06 53 72 49 43
g.backus@connectingagriandfood.nl

'Ventilatie; daarmee is op elk bedrijf winst te behalen'