Project omschrijving
In opdracht van De Dierenbescherming heeft Connecting Agri & Food verschillende marktonderzoeken verricht.
Een daarvan in 2016 betrof het onderzoek naar hoe de varkenssector de toenemende vraag naar varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk kan opvangen. De vraag is hierbij ook of megastallen daarbij wel noodzakelijk zijn. Dat leidde tot een alternatieve uitwerking, waarbij een beter dierenwelzijn gegarandeerd wordt. Gé Backus heeft hiervoor een presentatie opgesteld.
Beschikbaarheid Beter Leven Keurmerk 1 ster
Regelmatig onderzoeken we de beschikbaarheid van varkens voor het Beter Leven Keurmerk. Ook hebben we de beschikbaarheid van varkens en varkensvlees onderzocht, op basis van interviews met slachterijen en boeren. De Dierenbescherming wilde weten of bepaalde onderdelen van het varken met het Beter Leven Keurmerk 1 ster nog wel genoeg geleverd konden worden in de keten, nadat enkele grote partijen een tekort aan grondstoffen constateerden doordat die uit de markt waren gehaald.
MEER INFORMATIE
Gerelateerde projecten
Duurzame en innovatieve ‘stal van de toekomst’
Voor een grote retailer heeft Connecting Agri & Food, samen met de Limburgse Land- en Tuinbouworganisatie, een retail propositie uitgewerkt voor de ontwikkeling van een duurzame en innovatieve stal.
Benchmark internationale keurmerken varkensvlees
Connecting Agri & Food heeft een benchmark uitgevoerd van alle beschikbare keurmerken voor varkensvlees, naar aanleiding van de Boer-tot-Bordstrategie die de Europese Commissie lanceerde in mei 2020.
Evaluatie definities kalfsvlees
In opdracht van AND International heeft Connecting Agri & Food de studie uitgevoerd naar de in 2008 vastgestelde definities voor kalfsvlees voor Nederland en (deels) Duitsland en België.