Ga naar de inhoud

Stage re-design Slimme Stal klimaatsensor

Studenten en starters opgelet! Ben je net of bijna afgestudeerd of op zoek naar een stageplek en wil je praktische ervaring op doen bij een veelzijdige en enthousiaste organisatie? Ben je de kandidaat met ambitie, maar weet je nog niet helemaal welke richting je op wil en wil je graag op de werkvloer oriënteren? Dan kan bij Connecting Agri & Food!

Uden (flexibel werken is mogelijk)

Deeltijd/voltijd

HBO

Welke werkzaamheden ga jij uitvoeren?

Een van de producten van Connecting Agri & Food is Slimme Stal; een pakket van sensoren en software die het mogelijk maakt om 24/7 het klimaat in een stal te monitoren. Boeren krijgen toegang tot een online dashboard en kunnen de stalwaardes van ammoniak, koolstofdioxide, temperatuur en luchtvochtigheid real-time uitlezen en hier vervolgens actie op ondernemen. Dit leidt tot betere diergezondheid en dierwelzijn.

Het huidige ontwerp van de Slimme Stal sensor bestaat uit meerdere losse sensoren die verbonden zijn met een centrale minicomputer. Hoewel dit systeem effectief is, brengt het ook uitdagingen met zich mee, zoals het risico op beschadiging en onjuiste positionering van de sensoren. Daarom zijn we op zoek naar een gedreven stagiair om een nieuwe vormgeving van de Slimme Stal sensor te ontwerpen.

Als stagiair ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van een nieuwe kast (behuizing) waarin alle elektronica zijn geïntegreerd. Dit kastje moet niet alleen gebruiksvriendelijk en robuust zijn, maar ook bestand tegen de uitdagende omstandigheden in een stal. Tijdens het ontwerpen zal je rekening moeten houden met aspecten zoals materiaalkeuze, productieproces, kostenraming en productveiligheid.

Wat zal concreet je opdracht zijn:
– Het inventariseren en vastleggen van de probleemstelling en key-factoren;
– Het ontwerpen van de nieuwe behuizing;
– Het integreren van alle elektronica;
– Het praktijk-klaar maken van het nieuwe design;
– Indien mogelijk ook het testen van het nieuwe design.

De huidige Slimme Stal sensor wordt al veelvuldig gebruikt in binnen- en buitenland en met jouw ontwerp streven we ernaar om onze positie in het monitoren en verbeteren van het klimaat in de veehouderij verder te versterken!

Wie zijn wij:

Connecting Agri & Food is een organisatie waarbij de mens centraal staat en waarin ervan uit wordt gegaan dat talent pas echt wordt benut als mensen autonoom werken. Het team van Connecting Agri & Food bestaat uit inhoudelijk sterke professionals, die waarden zoals uitdaging, flexibiliteit, vertrouwen en vrijheid hoog in het vaandel hebben staan. De teamleden halen zingeving uit het bijdragen aan echte oplossingen voor nodige veranderingen in de agri- en food sector. Dit doet eenieder vanuit de eigen, intrinsieke motivatie binnen de speerpunten waarin men actief is.

Daarnaast heeft het team een grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel voor zowel de eigen werkzaamheden als de werkzaamheden van het hele team. De sfeer in het team is open en informeel, collega’s zijn gelijkwaardig en werken vanuit de overtuiging dat je samen verder komt dan alleen.
Het team heeft korte lijnen met de agrarische sector en affiniteit met het beleidswerk. De rapporten die we hierbij opleveren zijn van hoge kwaliteit, objectief en feitelijk.

Jouw profiel:

  • Je bent enthousiast en gedreven;
  • Je bent creatief en denkt altijd een stapje verder;
  • Je bent praktisch ingesteld;
  • Je hebt interesse en affiniteit in techniek/ICT en/of de agribusiness.

Interesse?

Solliciteer door middel van het uploaden of toezenden van jouw motivatiebrief met cv naar: info@connectingagriandfood.nl

Voor vragen over de stageopdracht kun je contact opnemen met Kristel Mulder, tel. 06-10 59 59 66.

Voor algemene informatie kun je contact opnemen met Marja Derckx, corporate recruiter, tel: 06-82 33 69 46.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren

Onze missie is om, op basis van wetenschappelijke inzichten en praktijkkennis, te komen tot betere prestaties van de voedselketen. Dat kan door gelijktijdig aandacht te geven aan het inkomen, het milieu, dierenwelzijn en gezondheid in de verschillende schakels van de keten. We creëren, onderbouwen en toetsen innovatieve oplossingen voor de agri- en foodsector. We fungeren als onafhankelijke bruggenbouwer tussen de verschillende partijen in de keten, van consument tot producent. We bieden inzicht en overzicht van trends-  en ontwikkelingen in markt en maatschappij.

Connecting Agri- en Food streeft naar een goede toekomst voor veehouderijketens die werken met oog voor de markt en het gezicht naar de samenleving. Om dat te bereiken moeten alle schakels in de voedselketen vraaggericht werken, hun activiteiten op elkaar afstemmen en informatie delen.