AgriFood Capital, WUR, TU/e, HAS hogeschool, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss zetten samen de eerste stappen in de richting van een Ontwikkel- en expertisecentrum voor duurzame eiwitten (ODE), een plek waar beleving (demo), onderzoek en kennis bij elkaar komen. Naast de opkomst van plantaardige eiwitten zal de behoefte aan dierlijke eiwitten blijven bestaan. Als onderdeel van een gebalanceerd en gezond dieet. Randvoorwaarde is dat deze eiwitten duurzaam geproduceerd worden.

Naast een duurzaam gebruik van grondstoffen en het verder terugdringen van milieudruk, spelen dierwelzijn, kringlooplandbouw, een bestendig verdienmodel voor producenten en nieuwe toepassingsgebieden in het kader van life sciences een rol.

Connecting Agri & Food is gevraagd een haalbaarheidsonderzoek naar de behoefte en realisatiemogelijkheden van een dergelijk centrum, in samenwerking met de verschillende partners en stakeholders, uit te voeren.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Angela van der Sanden via 06 53 38 53 23 of a.vandersanden@connectingagriandfood.nl

Angela van der Sanden
Angela van der SandenSpecialist innovatieve stallen en data-analyse