De Prijzenmonitor Varkensvlees van Connecting Agri & Food brengt de betaalde prijzen van de verschillende schakels in de varkensvleesketen per kwartaal na afloop in beeld. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen vers vlees en vleeswaren. Nieuw in de Prijzenmonitor Varkensvlees maart 2020 – maart 2021 is de top-10 vers vlees / top-20 vleeswaren in euro’s en volume.

De monitor geeft vier prijzen weer.

 • De prijs af boerderij betreft de prijs die de varkenshouder ontvangt per kilo slachtgewicht.
 • Bij de gewogen gemiddelde prijs van de onderdelen gaat het onder andere om ham, rib, nek, schouder, middel en buik. Het betreft alleen binnenlandse afzet.
 • De inkoopprijs voor de supermarkt*.
 • De consumentenprijs*.

* Gebaseerd op bijna 1.200 producten met een EAN-code in de schappen met vers vlees en vleeswaren, waarvan ruim 500 producten geheel of gedeeltelijk varkensvlees bevatten. Er wordt gekeken naar de prijzen in één supermarkt.

Vers varkensvlees

Prijzen vleesvarkens af boerderij, varkens onderdelen slachterij, inkoopprijs vers varkensvlees supermarkt en consumenten prijzen vers vlees

Omzet top-10 vers varkensvleesproducten in euro’s en volume

Vleeswaren varkensvlees

Prijzen vleesvarkens af boerderij, varkens onderdelen slachterij, inkoopprijs vleeswaren varkensvlees supermarkt en consumenten prijzen vleeswaren

Omzet top-20 vleeswaren varkensvlees in euro’s en volume

Meld u aan voor de prijzenmonitor

Wilt u elk kwartaal automatisch op de hoogte worden gehouden van de nieuwe prijzen? Meld u dan aan voor onze mailservice via onderstaand formulier. U ontvangt dan automatisch een bericht via e-mail zodra er een update klaarstaat.

  Delen

  Wilt u meer weten?

  Neem dan contact op met Janneke Straver – van der Schans of Peter van Balkom.

  Janneke Straver - van der Schans
  Janneke Straver - van der SchansProjectmanager veehouderij
  Peter van Balkom
  Peter van BalkomSpecialist varkensvleesketen