Monique van der Gaag
Projectleider veehouderij en gezondheid
Mijn kernkwaliteiten zijn: analytisch, integer, oplossingsgericht en omgevingsbewust. Centraal in mijn werk staat zowel het welzijn van mens als dier, daar gaat mijn aandacht speciaal naartoe. Ik streef naar preventie van ongewenste afwentelingen van ontwikkelingen. Ik zet me in om kansen te zien, risico’s te analyseren en vertrouwen op te bouwen door oog en oor te hebben voor de menselijke kant, om zo bij te dragen aan een toekomstbestendige, duurzame dierlijke productie.
Mijn kwaliteiten liggen bij partijen met uiteenlopende wensen en eisen met elkaar verbinden, systeemveranderingen, certificatie, borging en handhaving.
Bij Connecting Agri & Food werk ik nu aan een project waarbij realtime sensormetingen in de agrarische sector een belangrijke rol spelen. Er wordt naar een aantal stoffen gekeken die van invloed zijn op de geurbeleving in de omgeving. Deze informatie helpt bij de bewustwording van en het verkrijgen van meer inzicht in de impact van bepaalde handelingen. We onderzoeken of een zogenoemde ‘maatschappelijke overeenkomst’ een bijdrage kan leveren aan een prettig leefklimaat voor zowel boer als burger.