Kwaliteit berenvlees
In de traditionele uitbetalingsschema’s van Nederlandse slachterijen worden varkens met een dikke speklaag gekort. Met behulp van genetica en aangepaste voeding hebben de varkens een geringere spekdikte. Schaduwzijde van deze ontwikkeling is dat 20% van de varkens minder dan 10 mm spekdikte heeft.
Vergelijken van de spreiding in dit karkaskenmerk met de gewenste afzetspecificaties van de Nederlandse retail laten zien dat er sprake is van een aanmerkelijk verbeterpotentieel. Berekend is wat het kost om via een aangepast voer de spekdikte aan te passen.
Wilt u meer weten?
Neem contact op met onze specialisten.
Peter van Balkom
Specialist Markt & Keten
Mijn kernwoorden zijn: vernieuwend, een echte teambuilder, kostenbewust en rendement gedreven, open en eerlijk. Ik ben een commercieel en technisch gedreven ervaringsdeskundige in de varkensvleesketen. Ik heb ervaring in de volle breedte van de keten, van fokkerij en voer tot en met de vleesafzet.
Ik zie veel mogelijkheden voor het verbeteren van samenwerking in de voedselketen met alle betrokken partijen, van primaire producent tot en met de consument. Uiteindelijk kunnen de kosten dan omlaag, neemt derving af en dat zal het imago van de gehele sector ten goede komen. Ook verduurzaming van de keten is nodig, waarbij verdeling van het verlies plaatsmaakt voor een goede marge(verdeling). Ik zie hier zeker veel perspectief in. Huidige concurrentie tussen de schakels in de keten moet plaats gaan maken voor competitie tussen ketens en producten.
Ik wil met mijn expertise graag bijdragen aan de enorme hoeveelheid kennis en ervaring binnen Connecting Agri & Food, en deze kennis beter ontsluiten voor de gehele agrifood sector.
- Telefoon:06 51 42 43 27
- E-mail:P.vanbalkom@connectingagriandfood.nl
Connecting Agri & Food
Oostwijk 5
Postbus 511
5400 AM Uden
Telefoon: 0413 33 68 89
E-mail: info@connectingagriandfood.nl