Slimme Stal2020-10-19T14:41:03+00:00

Project omschrijving

Slimme Stal is een technologie bestaande uit sensorkastjes en online software, ontwikkeld in samenwerking met softwarebedrijf Whysor, waarmee de gebruiker altijd en overal op zijn PC, tablet of smartphone kan zien hoe het klimaat in de stal is. De software ontvangt en registreert elke tien minuten meetgegevens over de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in de stal. Hiervoor maakt Slimme Stal gebruik van klimaatsensoren, die via draadloze netwerken meetgegevens doorsturen.

Hoe werkt Slimme Stal?

Eenmaal geïnstalleerde klimaatsensoren in de stal maken gebruik van het, overal in Nederland aanwezige, LoRa-netwerk van KPN. Daarom is Slimme Stal altijd en overal toegankelijk, ook zonder internet. De sensoren zijn ingebouwd in een kastje dat de ondernemer eenvoudig op kan hangen aan een ketting boven de dieren in de stal. Naast gegevens over het klimaat in de stal worden klimaatgegevens van weerstations in de nabije omgeving opgehaald via het internet. Op het scherm op de desktop, tablet of smartphone is deze informatie zichtbaar.

Persoonlijke meldingen

Met Slimme Stal krijgt de gebruiker de mogelijkheid om meldingen via sms of mail te ontvangen. De gebruiker kan zelf instellen bij welke meetwaarden (temperatuur, luchtvochtigheid of  CO2) een alert wordt verstuurd.  Daarmee kan hij direct zelf tijdig bijsturen. Ook krijgt de gebruiker geautomatiseerde, korte tekstsamenvattingen van de meetgegevens. Hiermee wordt op elk moment het overzicht getoond van de belangrijkste kenmerken van het afdelingsklimaat over de afgelopen periode (24 uur, 7 dagen of 4 weken). Verder presenteert de software de klimaatgegevens in overzichtelijke grafieken. De presentatie van de grafieken kan de gebruiker zelf aanpassen met een zelf gekozen tijdsperiode.

Met Slimme Stal krijgt de gebruiker dus niet alleen inzicht in het stalklimaat, maar kan hij ook zelf bijsturen om het gewenste resultaat te bereiken.

Meer weten?

Neem contact op met Productmanager Harm van der Zanden voor uw vragen over Slimme Stal. Ook kunt u terecht op onze productwebsite www.slimmestal.nl voor meer informatie.

Connecting Agri & Food werkt samen met leveranciersvereniging Starfarmers en vleesproducent Vion aan de inzet van Slimme Stal, dat gericht is op bedrijfsaanpassingen die op korte termijn te realiseren zijn zonder grote investeringen.
Het doel van Meten is Weten is het concreet maken van de toepassing van Slimme Stal op 22 varkensbedrijven, die de varkenshouder inzicht geeft in het stalklimaat op het bedrijf. Parameters die continue realtime gemeten worden zijn de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en het CO2-gehalte. Verder bekijken we of het zinvol is informatie te delen tussen opeenvolgende ketenschakels.

Delen

MEER INFORMATIE

Harm van der Zanden
Harm van der ZandenProductmanager
Voor vragen over Slimme Stal neemt u contact op met Harm.

Gerelateerde projecten

2020-10-19T14:41:03+00:00

Slimme Stal

Slimme Stal is een technologie bestaande uit sensorkastjes en online software, ontwikkeld in samenwerking met softwarebedrijf Whysor, waarmee de gebruiker altijd en overal op zijn PC, tablet of smartphone kan zien hoe het klimaat in de stal is.

Nieuws over Slimme Stal

Ga naar de bovenkant