Handvaten concepten kip en varkensvlees

Home/Ketentransparantie/Handvaten concepten kip en varkensvlees
Handvaten concepten kip en varkensvlees2020-10-19T13:51:04+00:00

Project omschrijving

Een steeds groter deel van kip- en varkensvlees wordt in een concept verkocht. Om het draagvlak van de agrisector te vergroten in de samenleving, is het belangrijk transparant te zijn over waar het vlees vandaan komt. We analyseerden dit, in opdracht van ABN Amro, om ondernemers handvaten te bieden in de ketens van kip en varken om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen bij de keuze om wel of niet aan te sluiten bij een specifiek vleesconcept. De analyse resulteerde in het rapport ‘In concept naar consument’.

Motivaties voor ketenconcept

Connecting Agri & Food keek eerder ook naar factoren die de aankopen van vlees positief beïnvloeden, met een representatieve steekproef onder consumenten in Nederland en Duitsland in 2013.

Wilt u het rapport ‘In concept naar consument’ inzien? Dit rapport is op te vragen via info@connectingagriandfood.nl.

MEER INFORMATIE

Peter van Balkom
Peter van BalkomSpecialist varkensvleesketen

Gerelateerde projecten

Nieuws over Ketenoptimalisatie

Go to Top